-->

Lasagna

By Maria Paps - Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2013


Λαζάνια με μελιτζάνα και μπέικον.

2 μελιτζάνες μεσαίες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια μεσαία
3 σκελίδες σκόρδο
2 κούπες  γραβιέρα ή παρμεζάνα εναλλακτικά
1 κούπα φέτα μαλακή.
1 κουτί χυμό ντομάτας 
1 κουτί κρέμα γάλακτος, μικρό ή Crème fraîche* και 
1 πακέτο Λαζάνια Barilla ( η όποιο άλλο θέλετε)

Σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια, το μπέικον και το σκόρδο μέχρι όλα να ροδίσουν χωρίς όμως να έχουν «αρπάξει». Ρίχνουμε την μελιτζάνα και εξακολουθούμε να σοτάρουμε. Ρίχνουμε πιπέρι και μετά τις 2 κούπες με τα τυριά φέτα και γραβιέρα). Δοκιμάζουμε το μείγμα να δούμε αν είναι αλμυρό και αλατίζουμε αναλόγως.
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε λάδι (3 κουταλιές περίπου) και την ίδια αναλογία χυμό ντομάτας (αν θέλετε μπορείτε και κον κασέ), κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με αρκετό τυρί. Βάζετε την πρώτη στρώση λαζάνια, από πάνω με ένα κουτάλι απλώνετε την στρώση από το μείγμα της μελιτζάνας και του μπέικον. Πασπαλίζετε λίγο τυράκι από πάνω. Επαναλάβετε τόσες φορές ώστε να σας φτάσουν τα λαζάνια  αλλά και γέμιση. Στο τέλος κλείνετε με λαζάνια, από πάνω ρίχνετε χυμό τομάτας, λάδι, κρέμα γάλακτος (όση θέλετε) πιπεράκι και αρκετό τυρί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για 30’. Μόλις ροδοκοκκινίσει το βγάζετε.
Στις δοσολογίες χυμού ντομάτας, κρέμα γάλακτος μπορείτε να αυξομειώσετε όσο θέλετε. Απλά έχετε υπόψη σας ότι τα λαζάνια χρειάζονται υγρά για να ψηθούν καθώς δεν προ βράζονται.

 * την συγκεκριμένη εγώ την βρίσκω στον ΑΒ.

Bon apetite! 


  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Θα την προσπαθήσω, αν και δεν ξέρω πώς θα βγει. Το αν θα την πετύχω, εξαρτάται από την κρέμα γάλακτος κι εδώ στο εξωτερικό είναι πολύ διαφορετικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Agrimio μου είναι πανεύκολη..Αν σκεφτείς ότι εγώ την έκανα πάνω σε μια στιγμή απίστευτης λαχτάρας για κάτι λιχουδικο και ταυτόχρονα απίστευτης τύψης για τις μελιτζανούλες που μαράζωναν στο ψυγείο... Τώρα όσο αφορά την κρέμα μπορείς να προσθέσεις και λίγο γάλα αν δεις ότι η κρέμα δεν το στηρίζει και πολύ...η την Crème fraîche.Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

happy to read message from you