-->

Πίτσα με βάση Κουνουπίδι!

By Maria Paps - Τετάρτη, Απριλίου 08, 2015

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι το Πάσχα και είπα να σας αποχαιρετήσω και να σας ευχηθώ με άλλη μία συνταγή. Φαντάζομαι όλοι λατρεύετε την πίτσα. Μαζί σας και εγώ!

Εφόσον όμως είμαι σε δίαιτα το αλεύρι (και η μαγιά) απαγορεύετε. Οπότε άρχισα να ψάχνω εναλλακτικές λύσεις η πεινασμένη. Φαντάζομαι όσοι διαβάσατε τον τίτλο θα κάνατε ένα τεράστιο "μπλιαχ" στην καλύτερη... Όμως... Το κουνουπίδι θριάμβευσε και με ξανά-κέρδισε (γιατί το είχα στην μαύρη λίστα).

Πως θα κάνετε βάση πίτσας από κουνουπίδι!


1 μεσαίο (450-500 γρ) κουνουπίδι ωμό, καθαρισμένο από τα χοντρά κοτσάνια
2 αυγά
100- 150 γρ αμύγδαλα ωμά
100 γρ παρμεζάνα 
Λίγο αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
σκόρδο (προαιρετικά)


  • Βάζετε στο μπλέντερ το κουνουπίδι ωμό και το αλέθεται μέχρι να γίνει πολύ ψιλό.
  • Στην συνέχεια βάζετε τα αμύγδαλα και τα αλέθεται και εκείνα.
  • Παίρνετε ένα μεγάλο μπώλ και μέσα ρίχνετε το κουνουπίδι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. (Προαιρετικά αν θέλετε μπορείτε να καβουρδίστε λίγο τα αμύγδαλα μαζί με το κουνουπίδι και μετά να τα προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά στο μπώλ). Θα γίνει ένα μείγμα όχι πολύ σφιχτό σαν την ζύμη, συμπαγές μεν αλλά υγρό. 
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
  • Μέσα σε ένα ταψί ή πυρέξ τοποθετείτε χαρτί ψησίματος κατά μήκος και το λαδώνετε χωρίς όμως να αφήσετε πολύ λάδι στην επιφάνεια, μαζέψτε το υπόλοιπο με ένα χαρτί κουζίνας. 
  • Ρίχνετε το μείγμα και αρχίζετε να το απλώνετε περιμετρικά με μια σπάτουλα ή με ένα κουτάλι ανάποδα. Όταν θα το έχετε απλώσει θα το τοποθετήσετε όπως είναι με το ταψί μέσα στο φούρνο για 15-20' μέχρι να ροδίσει αρκετά! Προσοχή! Βάλτε το ταψί 5' πριν το βγάλετε, τελείως κάτω ώστε να ψηθεί το ζυμαράκι και από κάτω (εγώ δεν το έβαλα και δεν ψήθηκε πολύ καλά). 
  • Στα 20', συνολικά, το βγάζετε και αρχίζετε να τοποθετείτε ότι υλικό θέλετε και χρησιμοποιείτε συνήθως για πίτσα! Σαλτσούλα βάζουμε κανονικά αλλά όχι υπερβολικά. 
  • Το ταψί θα το βάλετε σε σχάρα λίγο πιο πάνω από την μέση ώστε να ψηθούν όλα ομοιόμορφα και γρήγορα διότι ήδη έχουμε προ-ψήσει την βάση.  


Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει και εσάς και τα μικρά σας!!! Εμείς πάντως την τιμήσαμε οικογενειακώς!!!

Καλή Απόλαυση

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

:) 

  

  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. Όχι καθόλου μπλιαχ δεν κάνω!!! Μου αρέσει πολύ το κουνούπιδι.. και μάλιστα καιρό λέω να φτιάξω τη "ζύμη" αυτή!!! Ευχαριστώ πολύ !!! Καλή Ανάσταση εύχομαι ♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε εγώ κάνω μπλιαχ και ας μην είμαι φαν του ταπεινού λαχανικού! το βρίσκω σαν μια τέλεια ευκαιρία να το βάλω στην διατροφή μας χωρις να παραπονεθεί κανείς! ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή, μπαίνει στα προσεχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που σαν ιδέα είναι αρεστή! !! Εναλλακτικά μπορείτε φτιάξετε και μικρές ατομικές πίτσες. Θα περιμένω εντυπώσεις όταν θα την φτιάξετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αααααα ωραιο ακουγεται αυτο!!!!Εγω ειμαι μπιγκ φαν του κουνουπιδιου!!!!Κουνουπιδι κοκκινιστο ειναι το αγαπημενο μου φαγητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το είχα δει πρόσφατα σε ένα βιντεάκι στο facebook αλλά μου φάνηκε μπελαλίδικο. Τώρα που το είδα σε εσένα ψήθηκα! Μιαμ!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι καταπληκτική ιδέα και το έχω δοκιμάσει και εγώ! Λατρεύουμε κουνουπίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

happy to read message from you