-->

Family issues!

By MyHappinessProject - Beauty Project - Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20, 2013Την πρώτη φορά που έμεινα έγκυος δεν ήταν κάτι προγραμματισμένο. Δεν ήμουν καν μέσα σε μια σχέση έγγαμη, τελοσπάντων, ώστε να είναι κάτι αναμενόμενο. Ήμουν και είμαι όμως με έναν άνθρωπο που αγαπάω. Θεωρώ ότι στα χρόνια που είμαστε μαζί έχουμε δημιουργήσει μια πολύ όμορφη οικογένεια και είναι ο άνθρωπος που θέλω να γεράσω μαζί του. Τέλεια δεν είναι, πολλές φορές περνάμε στην γκρίζα περιοχή. Η αλήθεια είναι, όπως πολλοί ξέρετε, ότι η οικογένεια και οι διαπροσωπικές σχέσεις μέσα σε αυτήν, θέλει και θέλουν καθημερινά δουλειά. Πρέπει να παραδεχτώ…κάποιες φορές τεμπελιάζω. Όμως αγαπώ αυτήν την οικογένεια και θα κάνω τα πάντα για αυτούς.

Η οικογένεια μου αποτελείται από εμένα, τον σύζυγο μου και τον υπέροχο γιο μου. Να πω ότι η ζωή μου έχει αλλάξει ριζικά από τότε που τον αντίκρισα στο μαιευτήριο. Κοιταζόμασταν όχι με την λατρεία και ατελείωτη αγάπη, αυτά ήρθαν στην πορεία, αλλά με την ανακάλυψη «Ώστε εσύ είσαι!?», «Εσένα άκουγα 9 μήνες!?». Έχει ένα υπέροχο χαμόγελο που ακόμα και αν είμαι σε τρελές κακοκεφιές, κουρασμένη από την δουλειά, μου φταίνε όλα κτλ, αρκεί να τον κοιτάξω. Δεν τα πάμε πάντα καλά. Είναι τόσο μικρός ακόμα αλλά έχει πολύ (πάρα πολύ) έντονη προσωπικότητα. Θα θελα να είχα περισσότερες ώρες να του αφιερώσω και όχι να είμαι μαζί του τόσο βιαστική και διεκπεραιωτική όπως τις πιο πολλές φορές. Δυστυχώς η καθημερινότητα και ότι συμπεριλαμβάνεται μέσα σε αυτήν καταναλώνει τον πιο πολύτιμο χρόνο μου.
    Πρόσφατα ανακάλυψα ότι θα γίνω μαμά για δεύτερη φορά πιο προγραμματισμένο αυτή τη φορά! Θεωρώντας ότι όλα θα πάνε καλά μέχρι το τέλος! Δεν ξέρω αλλά για κάποιο λόγο νιώθω ότι στερώ κάτι από τον μικρό μου. Λες και θα του πάρω την μισή αγάπη που νιώθω και θα την δώσω στο μωρό που θα έρθει! Χαζό, το ξέρω. Άλλα όταν το πρωτόμαθα ένιωσα ενοχή απέναντι του. Ήδη του στερώ την αγκαλιά. Προσπαθώ όμως με τον δικό μου τρόπο να τον αγκαλιάζω. Όσο για τα ατελείωτα φιλιά που του δίνω, ελπίζω να μην τον κάνω να τα σιχαθεί και στο μέλλον δεν θα θέλει ούτε για αστείο!

    Όταν έρθει το δεύτερο μωρό με το καλό ο μικρός μου θα είναι 2 ετών (άντρας ολόκληρος!!). Δεν νομίζω ότι θα καταλάβει αν του εξηγήσουμε γιατί θα έχει μια μικρούλα παρεούλα από την στιγμή που έρθει το μωρό στο σπίτι. Φαντάζομαι θα νομίζει ότι είναι λουτρινο (πολύ ηχηρό)  για να παίζει (χα!). Ίσως είναι πολύ νωρίς για να προβληματίζομαι για το θέμα αυτό. Χαίρομαι όμως πολύ που θα έχει αδελφάκι!  Ως μοναχοπαίδι αναγνωρίζω τι σημαίνει αυτό. Τα θετικά και τα αρνητικά!

   Το παρακάτω είναι ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο  Playful Parenting στο πώς μια γυναίκα με 3 παιδιά «δημιούργησε» το παρακάτω παιχνίδι ώστε τα παιδιά της να εισπράττουν «την αγάπη της μαμάς» σε καθημερινή βάση μέσα σε λίγα λεπτά.

     "She would take each child on her lap and say that she was going to 'fill them up with Mommy love.' She'd start at their toes, work her way up and end with a kiss on top of their heads. Then she did the 'love egg.' Do you know that trick where you pretend to crack a egg over someone's head by gently tapping them on the head and then spreading your fingers down their hair? She would call this the love egg and crack it over them, spreading more Mommy love. Both older kids loved this and wanted to do it every day. This five-minute game helped them to be able to play on their own and with each other while their mom was busy with the new baby; it also helped them to be loving and warm toward the baby instead of resentful." -- Playful Parenting

   Το βρίσκω ενδιαφέρον και διασκεδαστικό και ίσως είναι κάτι που εφαρμόσω στο μέλλον!!  • Share:

You Might Also Like

0 comments

Be kind to your words, this is a happy place