-->

Σχεδία...περιοδικό δρόμου.

By MyHappinessProject - Beauty Project - Τρίτη, Μαρτίου 05, 2013


Σήμερα καθώς πήγαινα στην δουλειά άκουσα στο ραδιόφωνο για πρώτη φορά για το περιοδικό των δρόμων! Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί η "Σχεδία" στους δρόμους της πόλης (και όχι στα περίπτερα) από ανθρώπους οι οποίοι είναι άνεργοι, άστεγοι δηλ. άνθρωποι φτωχοί, άνθρωποι που έχουν ανάγκη την στήριξή μας με μόλις 3 ευρώ! Τα μισά τα κρατάει ο ίδιος ο πωλητής! Αν τούς συναντήσετε μην τους αγνοήσετε, έχουν κάτι να σας πουν!


"121 εφημερίδες δρόμου, 40 χώρες, 6 ήπειροι, 1 φωνή ενωμένη ενάντια στη φτώχεια» είναι το σύνθημα του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου (International Network of Street Papers – INSP). Με την προσθήκη της «Σχεδίας», τα μέλη πλέον γίνονται 122.

Η «Σχεδία» λοιπόν θα γίνει από  σήμερα το νεότερο μέλος του Διεθνούς Δικτύου, που από την ίδρυσή του (το 1994) έχει συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Πώς; Είναι απλό. Τα περιοδικά δρόμου δεν πωλούνται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου (περίπτερα κ.λπ.). Πωλούνται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές.
 Οι πωλητές αυτοί προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες: Άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50€) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή.


Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση των εκδοτών, δημοσιογραφικά, το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» δεν πρόκειται να ανακαλύψει την Αμερική του εκδοτικού κόσμου. Ο στόχος του, όμως, είναι σαφής: Ένα ανεξάρτητο, συνεπές, δημοσιογραφικό περιοδικό με έντονα τα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Ακόμα πιο σαφής είναι ο κοινωνικός του προσανατολισμός. Η «Σχεδία» θα υπάρχει για να δώσει ελπίδα σε συνανθρώπους μας που μοιάζουν να τα έχουν χάσει όλα. Να τους δώσει την δυνατότητα να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα. Να φωτίσει μονοπάτια που οδηγούν έξω από το σκοτάδι της κοινωνικής απομόνωσης και απαξίωσης.

Το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» εκδίδεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΜΚΟ», η οποία ιδρύθηκε το 2010 με στόχο την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών στους αστέγους και σε άλλους κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτους πληθυσμούς, και την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Η καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» είναι μία άλλη δραστηριότητα του «ΔΙΟΓΕΝΗ». Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας έχει συσταθεί η «ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων» που συμμετέχει, κάθε χρόνο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (www.homelessworldcup.org), ένα σημαντικό αθλητικό μα πρωτίστως κοινωνικό κίνημα.


* πηγή http://tvxs.gr

 • Share:

You Might Also Like

2 comments

 1. Υπάρχει κάποια αντίστοιχη εφημερίδα εδώ για ΑΜΕΑ κι άστεγους. Δυστυχώς, πολύ με φοβίζουν αυτές οι ΜΚΟ που βρίσκονται από πίσω. Τις έχω ζήσει εκ των έσω και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και δεν τις εμπιστεύομαι πλέον.

  Είναι σίγουρα θετικά κι ευχάριστα τα νέα, και σε ευχαριστώ για την δημοσίευση της είδησης. Χαιρετισμούς από την μακρινή Αυστραλία :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. agrimio μου ελπίζω να είναι αυτό που λένε. Υπάρχει σε 121 χώρες και λειτουργεί μια χαρά! Εύχομαι και ελπίζω να λειτουργήσει και εδώ κανονικά γατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη και να μην είναι ένα είδος σφετερισμού.

   Διαγραφή

Be kind to your words, this is a happy place