-->

Το Σ΄αγαπώ.

By MyHappinessProject - Beauty Project - Δευτέρα, Φεβρουαρίου 17, 2014

Εκτός από το σ' αγαπώ που όλοι λέμε στην ζωή μας κάποια στιγμή σε εκείνον ή εκείνη που χαρίζουμε την καρδιά μας, υπάρχει και εκείνο το οποίο λέμε στην οικογένεια μας. Στη μητέρα μας, στον πατέρα μας, στα παιδιά μας. Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο στο Busines Insider σχετικά με αυτό και πόσο συχνά η λέξη αυτή εκφράζεται με λέξεις στην Κινεζική οικογένεια. Και μπορώ να πω ότι μου έκανε φοβερή εντύπωση αυτό που διάβασα!!!"Η λέξη Σ’αγαπώ είναι ίσως ο «μοναδικός» συνδυασμός 3 λέξεων που να σημαίνει τόσα πολλά στο Αγγλικό λεξιλόγιο (Είμαι σίγουρη ΚΑΙ στο Ελληνικό). Είναι η φράση εκείνη που σηματοδοτεί ότι μια ρομαντική σχέση, είναι σοβαρή, η εκδήλωση τρυφερότητας προς ένα μέλος της οικογένειας μας, μητέρα, πατέρα, παιδί και σίγουρα αποτελεί μια φράση που έχει ειπωθεί στο ρεφρέν πολλών τραγουδιών.
Παρόλα αυτά  στην Κίνα η φράση Σ’ αγαπώ δεν λέγεται εύκολα, ιδιαίτερα στις οικογένειες!
Η  Global Times δημοσίευσε ότι δυο online videos που δείχνουν παιδιά να λένε στους γονείς τους ότι τους αγαπούν έκανε το γύρο της Κίνας. Το πρώτο video γυρίστηκε στον Anhui TV station δείχνει φοιτητές κολεγίου να λένε στους γονείς τους ότι τους αγαπούν. Οι αντιδράσεις ήταν ανάμεικτες. Ένας γονιός απευθύνθηκε στο παιδί του ρωτώντας το αν είναι μεθυσμένο! Σε ένα άλλο video γυρισμένο από τον Shanxi TV station η αντίδραση του γονιού ήταν η εξής: «πηγαίνω σε μια συνάντηση επαγγελματική, κόψε τις βλακείες»
Ακόμα όμως και οι πιο θετικές αντιδράσεις των γονέων ήταν ένδειξη ότι αυτά τα συναισθήματα δεν εκδηλώνονταν συχνά έως ποτέ! Η αντίδραση ενός γονιού ήταν: «πόσο χαίρομαι που με πήρες τηλέφωνο και μου το είπες! Είναι το πιο ευτυχισμένο γεγονός που μου συνέβη μέσα στο 2014».

 Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα έχει κάνει εις βάθος έρευνα σχετικά με την γονική αγάπη. Η απάντηση ενός 56 χρονου Κινέζου ήταν ότι θα ήταν εξαιρετικά ντροπιαστικό για εκείνον να το πει! " 
Προσωπικά εγώ το εκφράζω συνεχώς, ιδιαίτερα στα παιδιά μου!!!(και στους γονείς μου αλλά όχι τόσο συχνά γιατί για κάποιο λόγο αισθάνονται μια αμηχανία...) Ακόμα και στον 4 μηνών γιο μου τον ρωτώ "μ'αγαπάς ε??, γιατί εγώ σε λατρεύω!". Και όχι μόνο αυτό. Προσπαθώ να το δείχνω και με πράξεις. Στον 2,5 ετών γιο μου το λέω συνεχώς. Και εννοείται ότι τον ρωτάω συνεχώς. Θέλω να είμαι σίγουρη ότι ξέρουν ότι τα αγαπούν. Μεγαλώνοντας εγώ, από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ρωτούσα συνεχώς "Μαμά μ'αγαπάς"?. Ήθελα να το ξέρω. Να το επιβεβαιώσω. Όχι ότι θεωρώ ότι η μητέρα μου δεν με αγαπούσε. Απλά δεν το έλεγε όσο θα έπρεπε ή τελοσπάντων όσο θα έπρεπε να το ακούει ένα παιδί. Δεν θέλω τα παιδιά μου να με ρωτήσουν ποτέ αν τα αγαπώ. Θέλω να τους το λέω μόνη μου, να το ξέρουν. Ακόμα και στον άνθρωπό μου θέλω να το ξέρει, να του το λέω. Δεν έχει σημασία πόσο ιδανικές οι συνθήκες είναι η λέξη αυτή πρέπει να λέγεται. Είναι αυτή που θα μετατρέψει μια θλιμμένη μέρα σε μια ευτυχισμένη. ΕΣΕΙΣ πόσο συχνά την λέτε στα παιδιά σας, στους γονείς σας? Αυτή την μαγική λέξη, το σ'αγαπώ. 

  • Share:

You Might Also Like

1 comments

  1. Για τους Κινέζους δεν είχα ιδέα. Εξαιρετικά ενδιαφέρον. Η αλήθεια είναι οτι στους γονείς μου δεν το λεω συχνά αλλά το εκφράζω με φιλιά και χάδια. Στα παιδιά μου ομως το λέω συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Be kind to your words, this is a happy place