-->

Σκέψεις για νέες μανούλες (και "παλιές'')!

By MyHappinessProject - Beauty Project - Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2014Κοιμηθείτε αγκαλιά με ένα αγαπημένο αντικείμενο (κουβερτακι, αρκουδάκι) πριν γεννηθεί το μωρό σας έτσι ώστε να αφήσετε την μυρωδιά σας πάνω του και να την νιώθει και το μωρό σας αργότερα στην κούνια του.

Αν είναι το πρώτο σας μωρό: Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να το νανουρίσετε μέχρι να κοιμηθεί, να αποκοιμηθείτε μαζί του, να «εγκλωβιστείτε» από κάτω το μωρό σας κατά την διάρκεια του ύπνου του, είναι πράγματα που δεν θα μπορέσετε να κάνετε ξανά με τον ερχομό ενός άλλου μωρού. Πιστέψτε με!

Όταν το μωρό είναι μικρό όλα είναι πιο εύκολα (γιατί κοιμάται συνεχώς). Οι μονοήμερες εκδρομές, τα ψώνια, οι έξοδοι σε μέρη που είναι πολυσύχναστα (και με πολύ φασαρία). Γενικώς εκμεταλλευτείτε το χρόνο που ακόμα είναι μικρούλια και εύκολα προς μεταφορά!

Μην ποστάρετε και διαλαλείτε γενικώς (όλο καμάρι χάχα) πόσο ήρεμο και ήσυχο είναι το μωρό σας (ιδιαίτερα τα βράδια) …Θα πληγώσετε εκείνες τις μανουλίτσες που δεν κλείνουν μάτι όλο το βράδυ. Επίσης το νόμο του Μέρφι τον γνωρίζετε? Ναι? Εμην τον προκαλείτε.

Δεν γεννηθήκατε σούπερ μάνα γνωρίζοντας τα πάντα γύρω από παιδιά , καμία από εμάς, όλες γινόμαστε και μαθαίνουμε στην πορεία. Σταματήστε λοιπόν να αναρωτιέστε συνεχώς «Είμαι καλή μαμά?, είμαι καλή μαμά? (με τις απαραίτητες τύψεις συνοδεία)» ανά τρία δευτερόλεπτα. Στο μέλλον θα σκέφτεστε για πιο λόγο δεν σας έκλεισαν στο τρελάδικο. (μια λεπτή κλωστή μας χωρίζει…τι νομίζετε??)

Μην μπείτε στην διαδικασία «εκπαίδευσης ύπνου» πριν τους 3 μήνες. Όχι. Μην γουγκλάρετε σαν παλαβή να βρείτε τρόπο, ιδιαίτερα όταν το μωρό σας είναι 10 ημερών και απεγνωσμένα θέλει την αγκαλιά σας γιατί για 9 μήνες είχε βολευτεί «αλλού» Επίσης, το να «κατεβάσετε» ένα εκατομμύριο τραγουδάκια ύπνου δεν θα αντικαταστήσουν τους ρυθμούς της καρδιά σας στους οποίους το μωράκι σας είχε μάθει να νανουρίζετε. Δώστε του λίγο χρόνο.

Μην googlαρετε αγωνιωδώς για όλα. Οι συνήθεις απαντήσεις που θα «εισπράττετε» είναι:  Ναι, και άλλα μωρά το κάνουν, Όχι δεν μου έχει συμβεί, Κανένας δεν ξέρει γιατί το κάνει/κάνουν, Ναι θα σταματήσει σύντομα/αργότερα, Ίσως, Μπορεί. Γενικώς θα αποτρελαθείτε…και είπαμε...μια κλωστή μας κρατάει.

Σταματήστε να νιώθετε ανασφάλεια για όλα! Τα μωρά μπορούν να διαισθανθούν τα πάντα. Ιδιαίτερα πως αισθάνεται η μανούλα (χαJ). Οπότε σταματήστε να νιώθετε φόβο ή εκνευρισμό, γιατί τα νιώθουν και αυτά . Όσο πιο σίγουρη νιώσετε και εμπιστευτείτε την διαίσθηση σας τόσο το καλύτερο για εσάς και το μωράκι σας. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ με το δεύτερο μωράκι μου κατάλαβα την διαφορά. Πιο σίγουρη και χωρίς πανικό κάθε φορά.

Όταν κλαίει το μωράκι σας (και έχει γίνει το τσεκ για άλλαγμα πάνας-φαγητό-ύπνος) μην το ταρακουνάτε, κουνάτε πέρα δώθε πάνω κάτω, μην του τραγουδάτε δυνατά, μην του τσιρίζετε στο αυτάκι του (μωράκι μου ΤΙ ΕΧΕΙΣ???). Προφανώς πονάει κάπου ή έχει ενοχλήσεις. Κρατήστε το αγκαλίτσα  Τρυφερά. Παρηγορείται και ηρεμεί από αυτό.

Μην χάνετε ευκαιρία να το φιλάτε και να το αγκαλιάζετε. Τώρα που μπορείτε. Μετά…θα παρακαλάτε!

 Και για εκείνες που γίνονται 2η φορά μαμά! (τα συγχαρητήρια μου αν γίνεσαι για 3η, για 4η,5η,6η κτλ. είσαι το ίνδαλμα μου)
Δεν  μπορείς να ικανοποιήσεις το ένα συνεχώς. Αλλά και τα δυο. Τις περισσότερες φορές….

Πριν γεννηθεί το δεύτερο μωράκι, μάθε στο πρώτο παιδάκι σου να παίζει μόνο του στο δωμάτιο του, τουλάχιστον για 15’-20’ (πιστέψτε με τόσο μόνο διαρκεί) έτσι ώστε να μπορείτε αυτά λεπτά να ασχοληθείτε με κάτι άλλο (να πλυθείτε, να αλλάξετε ρούχα, να πιείτε ένα καφέ σαν άνθρωποι και όχι σαν κυνηγημένες…), και ενώ το μωράκι σας κοιμάται και αυτό για λίγο το πρωί.Δεν υπάρχει συνταγή για «πετυχημένη μαμά». Ίσως τελικά καλός γονιός σημαίνει, ότι κάνεις για το παιδί σου να μην είναι ούτε αγγαρεία ούτε δουλειά.   • Share:

You Might Also Like

0 comments

Be kind to your words, this is a happy place