-->

Ευγνωμοσύνη

By MyHappinessProject - Beauty Project - Τρίτη, Ιανουαρίου 03, 2017


Πολλές φορές τελειώνοντας ένας χρόνος οι περισσότεροι από μας ετοιμαζόμαστε να το πετάξουμε σαν ένα σκουπίδι άχρηστο, που τίποτα καλό δεν έφερε και τίποτα καλό δεν άφησε φεύγοντας. Δεν ξέρω όμως αν κοιτάμε πραγματικά τι μας φέρνει ένας χρόνος ή επικεντρωνόμαστε μόνο σε αυτά που θα θέλαμε εμείς και απογοητευόμαστε όταν δεν πραγματοποιούνται. Τυφλωνόμαστε τόσο από τις προσδοκίες μας και τις επιθυμίες μας που δεν αναγνωρίζουμε τίποτα πέρα από αυτά που ίσως οι 365 ήμερες μας έφεραν και απλά δεν τα εκτιμήσαμε γιατί απλώς δεν ήταν μέσα στα check list μας.

Κοιτάζοντας λοιπόν το 2016 με άλλη ματιά και όχι των επιθυμιών μου, μπορώ να πω ότι μου έφερε πολλά!

Γνώρισα καινούργια άτομα που με βοήθησαν να επαναπροσδιοριστώ ως προσωπικότητα, να βάλω στόχους, να αλλάξω τα κακώς κείμενα. Να ξεσκονίσω την ψυχή μου και να γιατρεψω την καρδιά μου. Να ανακαλύψω τι σημαίνει για μένα ευτυχία, επιτυχία, προσωπική γαλήνη. Να κάνω ουσιαστικές αλλαγές στην ζώη μου.

Επανήλθαν φίλοι από το παρελθόν που τους είχα πάντα στην καρδιά μου και το σύμπαν συνωμότησε για να επανέλθουν στην ζωή μου και από την άλλη κάποιες άλλες φιλίες δεν προχώρησαν γιατί απλώς δεν είχαν την δύναμη, την αγάπη και το ενδιαφέρον που για μένα  σε μια φιλία ειναι πράγματα ουσιαστικά. Και τις αποχαιρέτησα επίσης με αγάπη.

Οι ασθένειες ήταν πολλές και απανωτές, άλλες φορές με έκαναν να κλαίω και να μην μπορώ να ανοίξω τα μάτια μου, να χανω τον κόσμο κατω απο τα ποδια μου και κάποιες από αυτές με έκαναν να χαίρομαι που η ζωή είναι μπροστά μου και δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Διάβασα βιβλία, πήγα ταξίδια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, γνώρισα ανθρώπους, αγάπησα τον σύντροφό μου πιο πολύ, αγκάλιασα τα παιδιά μου αμέτρητες φορές και όσες φορές τσακωθήκαμε, ξαναγκαλιαστηκαμε και δώσαμε τα χέρια, γιατί εμείς είμαστε φίλοι και όχι εχθροί (όπως λέει και ο γιος μου). 

Καταρακώθηκα ψυχικά αλλά ανυψώθηκα και πάλι. Άκουσα την λέξη «Σε αγαπώ» εκαντοντάδες φορές από τους αγαπημένους μου. Έκλαψα μα γέλασα και πολύ, θύμωσα μα το ξεπέρασα, συγχώρεσα και με συγχώρησαν, φίλησα και με φίλησαν, διασκεδασα λίγο και άλλες φορές πολύ!! Ένιωσα άτυχη αλλά και ευλογημένη.


Για όλα αυτά λοιπόν ευχαριστώ το 2016, γιατί μου πρόσφερε δώρα ουσιαστικά, μου άνοιξε το δρόμο για το 2017, όντας πιο δυνατή, αποφασισμένη και αισιόδοξη. Το αποχαιρετώ λοιπόν ως εναν φιλο που μου εφερε πολλά καλά, με αγαπη και σεβασμό και ευγνωμοσύνη.

 Ο χρονος μας δεν τελειώνει απλά συνεχιζεται. Το πως, ειναι δικό μας θέμα. 

 • Share:

You Might Also Like

3 comments

 1. Τι όμορφη ανάρτηση!!! Εύχομαι ολόψυχα ακόμα περισσότερες στιγμές που θα γεμίσουν το μέσα σου αγάπη κ χαρές!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πόσες στιγμές μαζεμένες εδώ μέσα;;; Σου εύχομαι το 2017 να είναι μια χρονιά με πολλές, απίθανες όμορφες στιγμές για εσένα και την οικογένειά σου!

  Ελένη
  https://myfortysomethingworld.wordpress.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πόσο δίκιο έχεις Μαράκι. Μα πόσο. Μένουμε καμιά φορά στα άσχημα που μπορεί να είναι λίγα, αντί να σταθούμε στα τόσα πολλά καλά μικρά και μεγάλα!!! Να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο:)
  Με έβαλες σε σκεψεις....Ευγνωμοσύνη:)
  Λέξη δυνατή και απαραίτητη!!!!

  Η χρονιά σου πάντως μου ακούγεται μαγική!!! Εύχομαι να έχεις μια εξίσου Υπέροχη χρονιά λοιπόν με ακόμα περισσότερες ευτυχισμένες στιγμές!!!
  (Δεν θυμάμαι αν σου έχω ευχηθεί για τις αλλαγές εδώ στο σπιτάκι σου!!! Μου αρέσουν τρελά!!! Όλα! Τα χρώματα, το στήσιμο, το μπάνερ!!!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Be kind to your words, this is a happy place