-->

Μακιγιάζ και Βλεφαρίτιδα

By MyHappinessProject - Beauty Project - Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2019Από τα συχνότερα προβλήματα σε ένα μακιγιάζ είναι τα ευαίσθητα μάτια, κυρίως τα μυωπικά που συνήθως – αν όχι συνεχεια- είναι με φακούς επαφής πολλές ώρες την ημέρα και όχι με γυαλιά οράσεως. Η χρόνια χρήση φακών επαφής κάνει τα μάτια μας ευαίσθητα, πιο πρησμένα και με τις γνωστές «σακούλες». Επιπλέον τα μικρόβια αναπτύσσονται πιο εύκολα και αν το ντεμακιγιάζ δεν είναι ολοκληρωμένο και προσεκτικό με τα σωστά προϊόντα, με ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή των βλεφάρων τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να πάθουμε μόλυνση στα μάτια.

Σε ένα επαγγελματικό ή μη μακιγιάζ πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόντα που δεν θα ερεθίζουν τα μάτια μας. Η μάσκαρα είναι ένα προϊόν που έρχεται σε πολύ στενή επαφή λόγω βλεφαρίδων και είναι από τα προϊόντα εκείνα που πρέπει να επιλέξουμε σωστά και κατά προτίμηση να είναι υποαλλεργικά ώστε να μην προκαλέσουν κοκκινίλα και δυσανεξία.

Ένα συχνό πρόβλημα όταν δεν ξεβαφόμαστε σωστά -  εστιάζοντας στα μάτια γιατί το ντεμακιγιάζ είναι μια «ιεροτελεστία» που πρέπει να καθιερώσουμε εφόσον μας αρέσει το μακιγιάζ - είναι η βλεφαρίτιδα. Η βλεφαρίτιδα είναι μια φλεγμονή των βλεφάρων που προκαλείται κυρίως από βακτήρια. Όταν δεν ξεβαφόμαστε σωστά ή κοιμόμαστε μακιγιαρισμένες ΚΑΙ συχνά δεν βγάζουμε  τους φακούς επαφής όλο το βράδυ, το πρωί έχουμε πολύ μεγάλες πιθανότητες τα μάτια μας να είναι κατακόκκινα, ξηρά και να τσούζουν και να έχουμε καλωσορίσει μια οικογένεια βακτηριδίων στα μάτια μας!

Τρόποι για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα όταν φοράμε φακούς επαφής, που κάνουν ακόμα πιο ευαίσθητα τα μάτια μας:

1. Σε ένα μακιγιάζ που κάνουμε μόνοι μας προσέχουμε τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Μια μάσκαρα π.χ πρέπει στους 3 μήνες το πολύ να αντικαθίσταται. Οπότε εάν διατηρούμε μια μάσκαρα έως 12 μήνες τότε αυξάνουμε τις πιθανότητες τα μάτια μας να πάθουν μόλυνση ή βλεφαρίτιδα. Στο επαγγελματικό μακιγιάζ η μάσκαρα δεν τοποθετείται με το βουρτσάκι της μάσκαρας αλλά με βουρτσάκι μιας χρήσης και δεν ξαναχρησιμοποιείται για επανεφαρμογή.

2. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με ψεύτικες βλεφαρίδες και αισθανθείτε φαγούρα ή δυσανεξία τότε τις βγάζετε αμέσως. Το κυριότερο τις βγάζετε πριν κοιμηθείτε!

3. Το ντεμακιγιάζ πρέπει να γίνεται με προϊόντα που δεν τσούζουν τα μάτια. Αν τα μάτια σας δείχνουν ερεθισμένα και κόκκινα μετά το ντεμακιγιάζ, τότε χρησιμοποιείται λάθος προιόν ακόμα και αν έχει τις καλύτερες κριτικές, σιγουρα δεν κάνει για τα δικά σας μάτια.

4. Με υγρό ντεμακιγιάζ απλωμένο σε eye pads ειδικά για αυτό το λόγο, ξεκινάμε την αφαίρεση του μακιγιάζ από το πάνω βλέφαρο προς τα κάτω. Αποφεύγουμε κινήσεις περιστροφικές και έντονες, σαν να μουντζουρώνουμε κάτι...

5. Αποφευγουμε στο τελείωμα του ντεμακιγιαζ στο προσωπό μας να κάνουμε με το ίδιο pad ντεμακιγιάζ με όλο το foundation που έχουμε αφαιρέσει και τα μάτια μας!  Ουσιαστικά έτσι είναι σαν να απλώνουμε όλα τα υπολείμματα του ντεμακιγιάζ από το πρόσωπό μας στα μάτια μας!

6. Ξεπλένουμε όλο το πρόσωπο αφού έχουμε τελειώσει το ντεμακιγιάζ μας και ταμπονάρουμε με μια πετσέτα πρώτα τα μάτια και μετά το υπόλοιπο πρόσωπο.

7. Αν στο τέλος αισθανόμαστε τα μάτια μας ακόμα με υπολείμματα (συμβαίνει μετά από ένα έντονο μακιγιάζ, ιδιαίτερα αν είναι επαγγελματικό), και συνήθως είναι κάτι που κάνω εγώ και τα μάτια μου τα νιώθω ξεκούραστα και καθόλου ερεθισμένα, είναι να εφαρμόσω στα βλέφαρα ένα ειδικό αφρό που συνήθως χρησιμοποιείται προληπτικά για βλεφαρίτιδες, στα βλέφαρά μου για 30-40 δευτερόλεπτα και μετά ρίχνω άφθονο νερό να τα ξεπλύνω (το βρίσκουμε στα φαρμακεία και αφού συμβουλευτούμε οφθαλμίατρο)

8. Τέλος ρίχνουμε και σταγόνες ενυδατικές ώστε να αποφύγουμε ξηροφθαλμία ώστε το επόμενο πρωινό να μπορούμε να φορέσουμε φακούς επαφής.

Σε περίπτωση που αισθανθούμε έντονη ξηροφθαλμία, κοκκινίλα, και τσούξιμο απευθυνόμαστε σε οφθαλμίατρο το συντομότερο δυνατό και βγάζουμε τους φακούς επαφής μέχρι να περάσει ο ερεθισμός και αποφεύγουμε το μακιγιάζ στα μάτια για λίγες μέρες.

Επιλέγουμε καλλυντικά για ευαισθητα μάτια!
*Οι φωτογραφίες ειναι πηγές απο άλλα sites

https://2020tulsa.com/
www.stylecraze.com
healthprep.com
  • Share:

You Might Also Like

0 comments

Be kind to your words, this is a happy place